Interview Puzzles

Stack of 'must-know' interview puzzles !

Puzzle: How long is the Fish?

2693 views

Yesterday was a successful fishing day for James. He caught a fairly large golden fish. As he started to measure the fish, he realized that his scale was too short to measure the same.

However he decided to measure in parts(head + body + tail). He somehow measured the Head and found it to be 10cm long. He then measured the Tail to be = (half the Body length + length of Head). 
If the Body length = (length of Head + length of Tail), help James in calculating the total length of the Fish.

1 Vote Up   |   Post Answer   |   View Solution

By  Shaan





Shaan Shaan   5 years ago

Fish = Head + Body + Tail
Let length of Body = x cm
Given : Head = 10 cm
Tail = (x/2 + 10) cm
Body = (Head + Tail)
x = 10 + (x/2 + 10)
x/2 = 20
x = 40 cm
hence Body = 40 cm
So, Tail = 40/2 + 10 = 30 cm
Total length of Fish = 10 + 40 + 30 = 80 cm

Reply    3 Vote Up   1 Vote Up


Abhishek Kumar Abhishek Kumar   5 years ago

60cm

Reply    0 Vote Up   3 Vote Up


Brijesh Verma Brijesh Verma   4 years ago

M=h+b+t; :1
t=.5b+h :2
b=h+t :3
soving 2 and 3
t=3h=20
b=2t-2h=40
so
M=40+30+10=80

Reply    1 Vote Up   0 Vote Up


Sooraj Dwivedi Sooraj Dwivedi   6 months ago

30 cm

Reply    0 Vote Up   0 Vote Up
Sooraj Dwivedi Sooraj Dwivedi   6 months ago

That is tail length .. total lenght will 30+40+10=80

Reply    0 Vote Up   0 Vote Up